Tabor postoji već preko tri decenije. Ovaj restoran je posetilo nebrojano viđenih ljudi iz javnog života, kao i državni zvaničnici koji su osetili atmosferu ovog renomiranog restorana. O ovom restoranu svedoči knjiga utisaka kako običnih gostiju, tako i javnih ličnosti. Pored toga, ovaj restoran se može pohvaliti i brojnim nagradama koje su obeležile godine postojanja ovog kultnog mesta. Ukoliko tražite mesto, gde ima uvek dobre muzike, lepih žena i dobrog druženja, onda obavezno svratite u restoran Tabor.
Restoran Tabor je restoran nacionalne kuhinje koji se nalazi u srcu Zvezdare. Tabor se nalazi kod Cvetkove pijace kod okretnice 55.
Ukoliko prvi put odlazite u Tabor možete ga pronaći vrlo lako, jer se nalazi na lokaciji, Bulevar Kralja Aleksandra 348.
Tabor poseduje salu za ručavanje, kao i baštu u kojoj možete uživati u krugu prijatelja ili porodice.
Restoran Tabor zadržao je u svom duhu nešto od one dragocene demokratske atmosfere starih dobrih vremena. Restoran Tabor je postao neka vrsta hrama ili gastronomskog muzeja. Restoran Tabor se vodi time da promet i zarada nisu najvažnije stvari u životu, već zadovoljstvo gostiju.
Tabor postoji već preko tri decenije. Ovaj restoran je posetilo nebrojano viđenih ljudi iz javnog života, kao i državni zvaničnici koji su osetili atmosferu ovog renomiranog restorana.
O ovom restoranu svedoči knjiga utisaka kako običnih gostiju, tako i javnih ličnosti. Pored toga, ovaj restoran se može pohvaliti i brojnim nagradama koje su obeležile godine postojanja ovog kultnog mesta. Ukoliko tražite mesto gde ima uvek dobre muzike, lepih žena i dobrog druženja, onda obavezno svratite u restoran Tabor.
Restoran Tabor kuhinja
Za one koji su ljubitelji dobre kuhinje, sjajni kuvari pripremaju najrazličitije stekove među kojima je u gradu već postao čuveni biftek na vreloj kamenoj ploči.
Ukoliko naručite ovo jelo, to znači da vas to oslobađa davanja obaveznog uputstva da li da bude krvav, pečen ili srednje pečen. Gost sam određuje stepen njegove dopečenosti, postajući na taj način sam svoj kuvar. Ukoliko odlučite da posetite ovo mesto predlažem da probate i ostala jela iz ponude restorana – Boemsko predjelo, ćevape na kajmaku, pohovanu piletinu, kobasice od mangulice i gurmanske uštipke.
Tabor i danas nastavlja tradiciju u novom ruhu, budući da je restoran nasledio Jovanov sin, Dušan Mrđenović. U ovo vreme kada ljudi sve manje imaju slobodnog vremena i kada se čini da je manje romantičnih i ljudi boema, restoranTabor može se pohvaliti gostima koji su sačuvali dušu i plemenitost. Isti ti gosti poštuju i čuvaju kult kafane, dobre hrane i prave kafanske muzike. Došlo je do smene generacija, kako među vlasnicima, tako i među gostima, ali duh starog Tabora i dalje živi. Restoran Tabor ostao je mesto za druženje koji i dalje spaja naizgled nespojive ljude, gde su svi isti i gde se svaki gost tretira kao prijatelj kuće.
Trenutno nema utisaka