Restoran Lorenzo & Kakalamba se nalazi na Opštini Palila u ulici Cvijićeva 110 u Beogradu.  Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana...

Internacionalna KuhinjaRestoraniRestoran Lorenzo & Kakalamba

Restoran Lorenzo & Kakalamba se nalazi na Opštini Palila u ulici Cvijićeva 110 u Beogradu.  Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana…

Restoran Lorenzo & Kakalamba je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota. Enterijer ovog restorana je nešto što sigurno niste do sada nigde videli. I dok vi mirno ručate, jedna lepa bela koza pase travu iznad vaše glave. S ćoška u sred restorana vas posmatra hunmoristička reprodukcija čuvene skulpture, a šareni pirotski ćilimi bockaju po nogama u vreme letnjih dana kad se nose kratke suknje i pantalone. Uz zvuke savršene muzike ovaj restoran je odlično mesto za pokazivanje, prikazivanje i uživanje. Zato ga posetite i uverite se koliko je ovde sve autentično i savršeno.

 

Restoran Lorenzo & Kakalamba

Lokacija

Restoran Lorenzo & Kakalamba je restoran internacionalne kuhinje i  nalazi se na Opštini Palila, u ulici Cvijićeva 110 u Beogradu.

Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana…

Njeni chef mentori iz Firence, Londona i Amsterdama omogućili su joj spoznaju najsavremenijih tehnika pripremanja hrane, a specijalnost Lorenza & Kakalambe tradicionalna toskanska i pirotska kuhinja uz pripremu savremenih internacionalnih jela.

 

Kuhinja Restoran Lorenzo & Kakalamba

Restoran Lorenzo & Kakalamba je spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Zapitaćete se da niste možda zalutali u muzej, a kada vam se oko privikne na čudesan svet u kom ste se zatekli, setićete se zašto ste odabrali baš tu da jedete. Došli ste u jednu veliku porodicu koja voli to što radi.

Na meniju restorana Lorenzo & Kakalamba nalazi se veliki broj naših domaćih jela, ali tu su i čuveni italijanski specijaltiteti. Obavezno probajte čuvenu pirotsku peglanu kobasicu, punomasni pirotski kačvavalj ali i jagnjetinu ispod sača. Izbor najlepših tradicionalnih jela u ovom restoranu je podugačak, ali ne žurite, isprobajte koliko god vam srce ište. Ako vas apetit ipak, vuče malo dalje od Srbije i Pirota, za vas su testenine spremane po domaćoj recepturi: njoke, taljatele ili pak prave domaće lazanje. Na kraju se obavezno zasladite Italijanskim poljupcem ili panakotom sa sosom od šumskog voća.

 

Restoran Lorenzo & Kakalamba dobitnik nagrade AMBASADOR LUCE

Restoran Lorenzo & Kakalamba dobio je prestižnu titulu AMBASADOR LUCE od strane toskanske vinske kuće LUCE DELLA VITE. Titula je uručena vlasnici restorana gđi. Sanji Đorđević 20. 09. 2016. godine u prostorijama restorana, uz prisustvo eminentnih ličnosti Beograda, Pirota i Srbije.

Ova nagrada je tek 40-ti put dodeljena u svetu i predstavlja potvrdu gastronomskog i turističkog prestiža. U istočnoj Evropi uručene su 4 nagrade AMBASADOR LUCE, dok ni jedna na prostorima EX-Yu. Ostalih 36 uručene su restoranima širom sveta od Los Anđelesa do Tokija.

Poštovanje koje je restoran Lorenzo & Kakalamba zaslužio od strane kuće vina FRESCOBALDI iz Toskane se ogleda, između ostalog, u tome da se na svakom stolu gostima nudi LAUDEMIO FRESCOBALDI maslinovo ulje i LEONARDI aceto balsamico. Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje.

 

 

 

Dodatne opcije
  • Besplatan Wi-Fi
  • Parking
  • Plaćanje kreditnim karticama
  • Klima uređaj

Trenutno nema utisaka

Dodaj tvoj utisak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Potražite popularna mesta u Beogradu

Pretražite sve što vam je potrebno za vaše poslovne ili lične potrebe. Gradski vodič vam pomaže da sve lako I brzo pronađete.

All rights reserved by Gradski Vodič